Han kommer tilbake til Norge med sitt siste prosjekt!

0
29

 

1. Ikke selg produkter, gi løsninger
Liker det eller ikke, folk der ute, søker ikke etter ditt merke, de ser bare på å løse et problem eller finne en bestemt type produkt (med mindre du kjører Starbucks eller Adidas!)

Ikke list alle fordelene produktet bringer. Fokus på løsningene. Forklar til kunden på enkle, enkle vilkår hvordan eller hvorfor produktet ditt kan hjelpe dem eller hjelpe til med å nå sine mål.

Vurder FedExs ikoniske slagord: Når det absolutt må være positivt over natten. Dette var et klart eksempel på å takle allment spredt angst om påliteligheten til leveringstjenestene.

Kjør gjennom markedsundersøkelser for å profilere målkunden din. Hvordan løser ditt produkt eller din tjeneste – og leverings- og prispunktet ditt – andres problemer og gjør livet enklere eller mer behagelig?

2. Alltid optimalisere prisen
Droppprisene øker ikke nødvendigvis salget, for eksempel (selv om det vil definitivt klemme marginer). Hvis du posisjonerer deg selv som et premium-merke, er kundene dine ikke nødvendigvis verdidrevet i utgangspunktet, og kuttpriser kan til og med skade din merkevare.

Tenk på denne casestudien fra Robert Cialdinis seminal bok ‘Influence: The Psychology of Persuasion’: en gullsmeder som er solgt ut av turkise smykker etter et uhell doblet, i stedet for å halvere prisen. Den oppblåste prislappen lånte produktet en uberettiget cachet!

Hvis du er et premium-merke, er det måter å optimalisere prisen uten å senke prisene. For eksempel, gi den kvalitetsbevisste kunden en “eksklusiv” fordel som dine konkurrenter ikke eller ikke kan tilby.

Hvis du er på den verdidrevne enden av markedet, på den annen side, ikke anta slashing priser betyr å medføre tap. Lav prising kan hjelpe deg raskt ombord på en bunke av nye kunder som også kan kjøpe andre varer i butikken din og gå tilbake igjen.

Konteksten teller også mye med prising. Den beste måten å selge en $ 5000 på, for eksempel, kan være ved å sette den ved siden av en $ 10.000 klokke. Tenk strategisk når det gjelder å bestemme hvilket prispunkt som helst.

3. Utleie vennlig kunde-vendt personale
Ja, det høres opplagt ut, men det er så veldig viktig! Enten det er bevisst eller ikke, er folk mer sannsynlig å kjøpe et produkt hvis de liker salgsassistenten som deltar på dem.

Mens medarbeiderens personlighet åpenbart ikke har betydning for prisen eller produktets evne til å betjene deres behov, er det irrelevant. Vennlig kundevennlig personale vil alltid tiltrekke seg mer salg.

Vær streng i å ansette folk som er genuint munter, vennlig og utadvendt. Sørg for at treningsprogrammet lærer dem å vedta en konsekvent vennlig tilnærming som setter kundene på ro og føles som en prioritet.

4. Hold deg åpen enda lenger
Si at du er en murstein-og-mørtelbutikk, og du får et rush av kunder som sluttidsmetoder … hvorfor ikke lukke opp en time senere?

Selv om dette kan føre til utilfredshet blant ansatte, løser du dette problemet ved å bli kreativ med rutere. Overvåk kundefoten i løpet av dagen og uken for å identifisere dine travleste perioder, og ansatte i henhold til dette.

Du kan også redusere antall ansatte under roligere perioder for å kompensere for de høyere kostnadene og lengre arbeidstid som er opprettet av dine utvidede åpningstider.

Det er en vinn-vinn!

5. Ikke gjør kundene grave dypt for et telefonnummer
Selv i den digitale tidsalderen vil enkelte kunder alltid foretrekke å kontakte deg via telefon i stedet for e-post eller Facebook. Mens mange nettbaserte selskaper med stramme marginer eliminerer bemannede telefonlinjer helt, er det verdt å gi kundene muligheten til å ha en stemme til tale-samtale med merkevaren din.

For all del, slash tid og kostnad brukt svar på spørsmål ved å skaffe kunder til standardiserte, eksisterende svar på nettsiden din (dvs. ofte stillede spørsmål).

Men hvis spørringen ikke er oppført i rullegardinmenyen for ofte stillede spørsmål, må du ikke få dem til å klikke mer enn en gang for å finne telefonnummeret ditt.

Sett det foran og senter på websiden din, spesielt hvis du er et detaljhandelstilbud.

‘Live chat’ bots er en billig måte å tilby sanntidskommunikasjon også.

6. Gi noe for ingenting (eller veldig lite)
Hvorfor ikke gi dine glade kunder et kupong med deres kjøp for å innløse på dine produkter og tjenester? Hvis de elsker det du allerede gjør, kommer de bare til å elske deg mer for dette.

Det er bra for deg fordi:

Det garanterer at de kommer tilbake til butikken din igjen. Folk hater å kaste bort freebies!
Når de kommer tilbake til butikken din for å innløse deres kupong, kan de også kjøpe andre varer. Hvis virksomheten din opererer online, kan freebie strategisk trekkes sammen med et spesielt salg.
Åh, og gjett hva? Sjansene er at kunder som har mottatt kuponger eller freebies ikke vil være stille om det heller, slik at du kan nyte noen positive buzz på sosiale medier.

7. Støt ditt lokale samfunn
Lokale bedrifter kan uten tvil koble sammen med deres unike samfunn med mye større autoritet enn noen global kjede.

En lokal forhandler, frisørsalong eller hagearbeid kan sponsere et barns sportslag og tilby dype rabatter for OAPs samtidig.

Noen kinoer har spesielle “sensoriske” screenings hvor foreldre kan bringe barn med autisme (som normalt ville bli overveldet av travle, støyende omgivelser) for å nyte en film i en avslappet, stressfri atmosfære. Dette reflekterer godt på dem, og garanterer også en lojal kundesjikt.

Uansett hva du velger å gjøre for å støtte fellesskapet ditt, må du sørge for at den passer autentisk med ditt merketilbud og forretningsreise til dags dato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here